Modulul de activitati artistice






Acest modul, initial neprevazut in proiect, a fost introdus la cererea copiilor si in urma observatiilor facute in timpul modulului de dezvoltare personala. Astfel, noul modul a constat in activitati de creatie bazate pe tehnici de pictura, desen, colaj si artizanat modern.

In cadrul atelierului nr. 1, am lucrat desene pe tema libera, astfel incat sa putem observa nivelul fiecarui copil implicat, pentru a stabili de asemenea si nivelul de predare. Fiecare dintre ei a fost pus in pozitia de a alege un personaj real sau imaginar, dar si modul de lucru ( desen/pictura).

In timpul atelierului nr. 2, am abordat ca metoda de lucru desenul pe model. Fiecare dintre copii a desenat urmarind un model de lemn,  punandu-se accent pe proportiile corpului uman .

In cadrul atelierului nr. 3, am abordat o tehnica mixta (pictura si colaj) in decorarea unor genti de panza.Gentile de panza au fost achizitionate de coordonatorul proiectului, fiind genti simple, realizate din panza alba. Participantii la atelier au pictat si au personalizat aceste genti, pe care in final le-au primit ca si premii. Am utilizat culori acrilice, bucati de material textil si lipici textil.

La atelierul nr. 4, copiii au fost rugati sa isi aleaga un numar nelimitat de frunze de marimi si forme diferite, pe care au aplicat culori tempera. Forma lasata de frunze pe hartie a fost utilizata fie in realizarea unui covor tomnatic, fie in realizarea unor forme propiu-zise( flori).

La finalul acestor ateliere, am observant in randurile copiilor un interes crescut in ceea ce priveste artele frumoase, indiferent de modul direct de reprezentare al acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu